Bemutatkozás – Kecskeméti Sportiskola

Alapításának tizedik évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Sportiskola

Tíz éve alakult meg a Kecskeméti Sportiskola, amelyre a város fennállásának 650. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségsorozat keretében, szeptember 30-án emlékeznek meg. A 650. éves évfordulóhoz kapcsolódóan kerül megrendezésre a “Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep” elnevezésű 5 napos rendezvény szeptember 28-a és október 2-a között Kecskemét főterén, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködésben.

A főtéren tartandó ünnepségre várják a város sportszerető lakosait, meghívást kaptak az alapító edzők, de várják azokat is, akik egykor a Sportiskola keretei között sportoltak.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2008-ban döntött a sportiskolai képzés beindításáról. A képzés 2008. szeptember 1-jétől a Kecskeméti Sportlétesítményeket Működtető Közhasznú Társaság (2009. július 1-jétől a jogutód: Hírös Sport Nonprofit Kft.) szervezeti keretei között leány és fiú kézilabda, leány és fiú röplabda, leány kosárlabda, fiú vízilabda, cselgáncs, úszás (versenysport és úszásoktatás), leány és fiú asztalitenisz, ökölvívás sportágakban 600 fiatal részvételével indult.

  1. január 1-jétől a sportágak köre az atlétikával és a rögbivel, augusztus hónaptól a fiú kosárlabdával, szeptember hónaptól pedig a leány vízilabdával bővült ki.

A 2013. első félévében megalakult Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia létrejöttével a fiú és leány kosárlabda szakosztályok az akadémiai képzésbe integrálódtak be. A sportágak köre 2017-ben a jégkoronggal bővült.

Újabb átalakulás során, 2018. július elsejével a sportszakmai terület kivált a Hírös Sport Nonprofit Kft-ből és Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. néven új szervezet jött létre, amelynek az egykori 108 szoros válogatott kosárlabdázó, a korábbi cég sportszakmai igazgatója, Ivkovicné Béres Tímea lett az igazgatója. A Kecskeméti Sportiskolát és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiát magába foglaló szervezetek keretei között, 11 sportágban, több mint 1700 fiatal sportol. Az Önkormányzatnak ezzel a döntésével 11 sportág utánpótlásképzése egységes szakmai vezetés alá került.

A szeptember 30-ai ünnepség egyben a Sportiskola hivatalos évnyitója. Ennek keretében jutalmazzák az elmúlt év legjobb sportolóit, köszöntik az alapítókat és azokat, akik az alapítás óta a Kecskeméti Sportiskolánál dolgoznak.

Az ünnepség után Sportolj velünk! sportági bemutatók lesznek a főtéren felállított, az adott sportágak gyakorlására alkalmas pályákon.