Kecskemét és kiállítja – könnyűzenei gálaműsor

Kecskemét neve Kodály Zoltán munkássága óta összeforrt a zenével. Felsorolni sem lehet azokat a zenészeket, akik kilépve városunk keretei közül, országos, illetve nemzetközi hírnévre téve szert, olyan sokan vannak. Szeptember 29-én, egy gálaműsorral szeretnénk tisztelegni minden kecskeméti illetőségű zenész munkássága előtt. Négy zenekar, négy zenei stílus.

 

Hegedűs Zenekar, közreműködik Csík János

Hegedűs Együttes

 

Csík János

Az együttes 1982 óta működik, s ez volt a Bács-Kiskun megyében elsőként alakult táncházi zenekar. A zenekar Közművelődési Munkáért miniszteri dicsérettel kitüntetett együttes, a Kultúrával a Nyugat kapujában bemutató sorozat országos döntőjének egyik nyertese. 2004-ben a zenekar vezetője Kodály Zoltán Díjat, a zenekar 2006-ban Bartók Béla Emlékdíjat kapott. Csík János a legismertebb kecskeméti népzenész. 2009-ben Magyar Örökség-, 2010-ben Prima Primissima-, 2013-ban Kossuth-díjat érdemelt ki zenekarával. Munkássága elismeréseképpen Csík János 2010-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetettje lett.

Bohém Trió
A trió tagjai több díjat is nyertek, mindhárman eMeRTon-díjasok (2013), valamint Magyar zeneművészet kategóriában Bács-Kiskun megyei Prima-díjasok. A zenekarvezető Ittzés Tamás a Scott Joplin Nemzetközi Ragtime Zeneszerzői Verseny 1. díjasa volt (2001). Tamásnak 1994-ben, és 1997-ben szólóalbuma jelent meg Amerikában.

Dokk Együttes
Az 1972- ben alakult és a 2017 nyarán egy emlékezetes búcsúkoncerttel , a pályafutását lezáró kecskeméti Dokk együttes néhány tagja most újra összeállt , a 650 éves Kecskemét jubileumi koncertre , és ismét felidézik a 70-es 80-as évek legendás rock dalait .

 

Milagro Santana Tribute Band

A zenekar célkitűzése, hogy Carlos Santana dalainak tolmácsolásával népszerűsítse itthon és határainkon túl a gitáros, élő latin zenét. Megalakulásuk óta népszerűségük folyamatosan nő, koncertjeiken felcsendülő dalok méltán aratnak egyre nagyobb sikert.