Kortársak zenekar

Kortársak Zenekar

Koncert: 2018. szeptember 28. 19:00 (főtér)

A zenekar 1988. március 15-én alakult Kecskeméten, Kormos Z. Zsolt énekes, Lepés Gábor billentyűs, Háry Péter basszusgitáros, Bíró Zoltán szaxofonos, és Farkas Imre dobos felállásban. 1991-ig minden tehetségkutató versenyt megnyert, amin elindult a zenekar, beleértve az 1991-ben a Tv1 által közvetített és megrendezett Pop fesztivált, ahol az Ölelés sem véd című dalával, a fő díjat, egy autót és lemezszerződést nyert a zenekar, és megkapta a legjobb szövegíró díját is. Első működési idején, mely 1993-ig tartott, 2 albumot jelentetett meg, a Hungaroton lemezkiadónál, Hátsóajtó a
mennyországba, és Május Gyermekei címmel. Körülbelül 600 koncert, és fellépés volt akkor a zenekar háta mögött, 2 svájci turné, egy nemzetközi fesztivál Portorozsban. 2008-ban egy felkérésre, amit korábbi rajongók tettek a zenekar felé, forgattak egy videó klipet a korábban semmilyen formában nem megjelent Kármen című dalhoz, amelynek kapcsán újjá alakult a zenekar, 3 alapító tagjából, Kormos Z. Zsolt, Háry Péter, és Farkas Imre zenészekből, és új dalt készített, és néhány koncertet is adott. Még ebben az időszakban készült el az Elfelejtett katonák, és a Vándorhazug című dalok hangfelvétele és klipje.

2018-ban a zenekar 30. születésnapján felkérést kapott a Kecskemét város 650. évfordulójára rendezett Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep megnyitónapjának fő produkciójára, Kecskemét főterén. Nagy örömmel, és lelkesedéssel mondtak igent a felkérésre.

Új taggal bővült a banda. A valaha volt rajongó, Fülöp Ákos gitáros csatlakozott hozzájuk. Ezen próbafolyamatok alatt új dalt is rögzítettek, mely a napokban kerül a közönség elé, Csak egy szó címmel.